Dor Sade – MuscleUp

חופשה באמצע תהליך תזונה ואימונים יכול להיות דבר מלחיץ מחשש לפגיעה בתהליך, לאחר שהיינו רגילים לשגרה של ארוחות סביב העבודה והסביבה הביתית. מתישהו יגיע הרגע הזה של שבירת שיגרה כמו חופשה, ובשביל זה ריכזתי כמה טיפים כלליים שיעזרו לשמור על משקל סטטי ואף לירידה תלוי ברמת הביצוע בשטח 😀

טיפים ועצות לחופשה רגוע בזמן תהליך תזונה

חופשה באמצע תהליך תזונה ואימונים יכול להיות דבר מלחיץ מחשש לפגיעה בתהליך, לאחר שהיינו רגילים לשגרה של ארוחות סביב העבודה והסביבה הביתית. מתישהו יגיע הרגע הזה של שבירת שיגרה כמו חופשה, ובשביל זה ריכזתי כמה טיפים כלליים שיעזרו לשמור על משקל סטטי ואף לירידה תלוי ברמת הביצוע בשטח 😀

  1. פעילות גופנית לאורך החופשה-ה לפי דעתי הדבר הכי חשוב! לכולנו יצא להיות בחופשה "בטן גב" שבה כל החופשה סובבת סביב אוכל, לרוב לא בריא ומשמין, ומינימום של תזוזה. עדיף להימנע מסטייל כזה של חופשה.אני ממליץ לתכנן מראש פעילות כמו להסתובב בעיר בה אתם נופשים, פעילות גופנית לא חייבת להיות ריצת מרתון, ההפך- כאשר מבצעים הליכה, סה"כ הק"מ היומיים יכולים להיות אפילו יותר גדולים בלי שנרגיש. אני ממליץ להתכונן ל 10,000 צעדים יומיים ביום (שווה פחות או יותר ל8 ק"מ) של הליכה ובילוי במקום בו אתם נמצאים . אפשר לחשב זאת עם שעון ספורט שמחשב צעדים או להוריד אפליקציה לפלאפון שמודדת צעדים, אבל לזכור לקחת את הפלאפון לכל מקום. הגורם המשפיע ביותר על כמות הקלוריות שנשרוף הוא המרחק ולא הקצב.

2.  פעילות גופנית= חיוניות לאורך החופשה ובחירה נכונה של מאכלים– לרוב יש חפיפות לכך שאם ננפוש בחופשה של בטן גב, נאפשר לעצמנו לאכול מה שנרצה. אבל אם נשמור על הליכה ותזוזה בחופשה רוב הסיכויים שגם נבחר מזונות יותר בריאים. דוגמה לכך היא בזמן הסגר בקורונה, שהחוסר פעילות השפיע על בחירת המזונות שלנו. גם אם אין זמן ללכת כמו בטיפ הראשון תמיד אפשר לעשות אימון קצר של משקל גוף או ריצה קצרה בבוקר ולהתחיל את היום כמו שצריך בהרגשה טובה יותר.

3. התארגנות של ארוחות ביניים בריאות- על מנת למנוע נשנושים בין הארוחות אני תמיד אוהב לקחת איתי חטיפי חלבון טעימים ועשירים בחלבון שיתנו לי שובע בין הארוחות בשביל למנוע נשנושים. הם לא מתקלקלים ואפשר לקחת אותם איתנו גם כמה חודשים בתוך התיק. אם חטיפי חלבון לא נגישים אפשר תמיד לקנות בקיוסק משקה חלבון  מעושר ב20 גרם (יוטבתה/תנובה וכו') בין הארוחות אם החופשה בארץ.

4.בחירה בריאה של ארוחות– לנסות לאכול מזונות שדומים לארוחות הרגילים של היומיום, כמו ביצים גבינות רזות טונה יוגורט לחמים וירקות. תמיד אפשר למצוא את האופציות האלה בארוחות במלון או אם מדובר בצימר אז לעשות קניות שלהם מראש ולבשל בריא ופחות לבנות על מסעדות ואוכל בחוץ.

5.אוכל בחוץ– אני תמיד אוהב להתכוונן לצאת למסעדה בתדירות של כל  3 ימים. אז אם מדובר בסופ"ש אז לאכול פעם אחת בחוץ באיזה מסעדה טובה.אם מדובר לדוגמה בשבוע אז פעמיים/שלוש, ושאר הארוחות לאורך החופשה אני אוכל במלון או בבישול שאני מכין בצימר.

6.תדירות שנתית– הכל עניין של תדירות שנתית, אם זאת חופשה שקוראת פעם בשנה אז פחות קריטי להתקדמות השנתית, אבל אם אתם מאותם חבר'ה שטסים 4-5 פעמים בשנה אז חשוב לתת דגש על הטיפים כי נתקלתי לא פעם בקליניקה במקרים של שחרור כל רסן ושבועיים של חופשה קלקלו התקדמות של חודשיים של ירידה באחוזי שומן לצערי הרב.

צריך לזכור שחופשה יכולה להיות פסק זמן גם מהלחץ של השגרה. אז הכי חשוב שגם אם דברים לא הולכים כמתכונן בחופשה, לחזור חזרה עם כוחות מוחדשים להמשך בתהליך💪💚